Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

06.04.2014 Активности на Единицата за прв одговор и интервенција во текот на март
“Алфите“ минатиот месец по разни основи привеле 384 лица

Припадниците на единицата за прв одговор и интервенија - Алфа во текот на минатиот месец при вршење на редовна мотопатролна дејност извршиле легитимирање на вкупно 1705 лица, преглед на 334 ПМВ, а по разни основи приведени се вкупно 384 лица.

И тоа по основ на телеграма -45 лица, Потраги, Гласник, Наредба од Основен суд – 9,  под сомнение за извршено кривично дело –73, по извршено кривично дело – 34,  на лице место во вршење на кд – 17, за издржување на казна затвор –5,  утврдување на идентитет – 7, недозволени предмети – 7, и странски државјани со нерегулиран престој во РМ – 3;

Вкупно приведени лица по ЈРМ – 83
Учество во тепачка – 20
Физички напад – 14
Омаловажување на ПС - 3
Нарушен ЈРМ – 42
Напад на УПС - 4
Вкупно приведени лица со оружје – 3
гасен пиштол – 2
пиштол – 1
Вкупно приведени лица за поседување опојни дроги – 64
НН тревкаста материја – 54
НН прашкаста материја – 7
НН таблети – 1
НН течност – 2
Вкупно приведени лица со ПМВ – 26
по телеграма – 14
сообраќаен прекршок – 10
сторен царински прекршок – 1
сомнение за кд - 1

Вкупно приведени лица со ТМВ - 4
не поседување на соодветна документација за огревни дрва – 2
сообраќаен прекршок – 1
сомнение за кд - 1
Приведени лица со моторцикл без документи - 4

Вкупна дадена асистенција при вршење претрес на дом и други простории –  31 и пронајдени се:
пронајдени и предадени 2  ПМВ предмет на извршено кд
предадено лица под сомнение за кд
предадени 3 лица за сообраќаен прекршок
фатени и предадени 2 лица непосредно по извршено кд
предадени 12 лица за нарушен ЈРМ (тепачка, физички напад и сл)
пронајден и предаден моторцикл предмет на извршено кд
укажано помош на малолетно лице
преземени мерки за спречување на ЈРМ и кривични дела на подрачјето на Скопје
предадено лице фатено на лм во вршење на кривично дело
постапено по План за спречување на ЈРМ од средношколци
предаден моторцикл без никаква документација
пронајдена и предадена паковка со НН прашкаста материја
пронајдена и предадена приколка натоварена со огревни дрва

Вкупно извршен спровод на 3 лица

Предадени лица на сообраќајна патрола - 31


Назад

 
Секој упад и злоупотреба на веб страницата на МВР е казнив по член 251 од КЗ на Република Македонија
Министерство за внатрешни работи на Република Македонија, ул.Димче Мирчев бб, 1000 Скопје, Македонија.
тел: +389 (0)2 3 117 222 факс: (02)3112468 е-пошта: kontakt@mvr.gov.mk